Liisbeth Pirn Tallinna Saksa Gümnaasiumist on väitlusvõistluse Jugend debattiert international 2018 Eesti finaali võitja.

Neli Eesti parimat saksa keeles väitlejat arutlesid 19.04.2018 finaaldebatis intensiivselt teemal: „Kas Eesti piirilinnast Narva peaks saama Euroopa Kultuuripealinn 2024?”
Lisaks heale valdkonna tundmisele oli väitluses oluline oskus teiste arvamusega õiglaselt ja asjakohaselt ümber käia. Selleks tuli olla hea kuulaja, kes mõistes vastaspoole positsiooni, seda aga ka kriitiliselt analüüsides, oma argumenteeritud positsiooni kujundada ja ka veenvalt esitada suudab. Lõppkokkuvõttes suutis Liisbeth Pirn tänu suurepärasele argumenteerimis- ning väitlusoskusele žüriid enim veenda. Koos 2. koha saanud Mihkel Annusega, samuti Tallinna Saksa Gümnaasiumist esindavad nad Eestit rahvusvahelises finaalis, mis toimub 20. septembril Bratislavas.
Jugend debattiert international tugevdab väitluse kui demokraatliku vaidluse vahendi positsiooni ja aitab kaasa aktiivse mitmekeelsuse arengule Euroopas. Kokku osaleb projektis ca. 2500 õpilast 150 koolist 12 Kesk- ja Ida-Euroopa riigis. Eesti osaleb projektis juba alates 2006. aastast.
Jugend debattiert international on Goethe Instituudi, fondi „Erinnerung, Verantwortung und Zukunft“ (EVZ), mittetulundusliku Hertie Fondi ja Saksa Välismaise Koolihariduse Keskuse projekt Kesk- ja Ida-Euroopas.
Pressimapp ja pildimaterjal www.jugend-debattiert.eu/Presse
Helen Aedla
Jugend debattiert international Eesti koordinaator
Goethe Instituut Tallinn
Tel: + 372 627 6968
www.jugend-debattiert.eu/eesti
www.facebook.com/JugendDebattiertInternational

EDLV

Estnischer Deutschlehrerverband

MTÜ Eesti Saksa Keele Õpetajate Selts tegevuse eesmärgiks on heategevuslik saksa keele ja kultuuri toetamine avalikes huvides.